Home ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνά Νικολάου, στις βραβεύσεις πολιτών που βοήθησαν στο έργο της Αστυνομίας για το έτος 2013 

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Με ιδιαίτερη χαρά παρίσταμαι στη βράβευση αυτή για να σας συγχαρώ για την αθόρυβη αλλά τόσο σημαντική, εθελοντική προσφορά σας στην κοινωνία.

Η βράβευσή σας αποτελεί μια ηθική αμοιβή και για τον κάθε έντιμο πολίτη αλλά, ταυτόχρονα, είναι και έκφραση της ικανοποίησης εκ μέρους της Πολιτείας για τη συνεισφορά σας στη ζωή του τόπου.

Οι εθελοντές πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία τις υπηρεσίες τους, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και υποδείγματα συνανθρώπων μας για την συνέχιση της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, και της δικαιοσύνης.

Ως Υπουργός Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης, θα ήθελα να τονίσω ότι, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες της δημοσιονομικής δυσπραγίας, ο εθελοντισμός προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για το έργο της πολιτείας και ιδιαίτερα της αστυνομίας.

Η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη αποτελεί ίσως το βασικότερο στοιχείο για αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας.

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη να επενδύσει σε ένα σύγχρονο μοντέλο Αστυνόμευσης για την επίτευξη ασφάλειας μέσω της συνεργασίας της Αστυνομίας με τους πολίτες, φαίνεται να αποδίδει ολοένα και περισσότερα θετικά αποτελέσματα.

Επενδύουμε στη συνεργασία της Αστυνομίας με τα τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας, τον Παρατηρητή της Γειτονιάς και τους εθελοντές πολίτες, με στόχο την ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης στρατηγικής σε θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Κάθε ενέργεια της αστυνομίας, η εμφάνιση του αστυνομικού, οι δηλώσεις του, πρέπει να έχουν στόχο τη συνεργασία του με τον πολίτη. Έτσι ώστε ο πολίτης να επιδιώκει τις υπηρεσίες της αστυνομίας και να έχει εμπιστοσύνη στην ανταπόκρισή μας στις ανάγκες του, με σεβασμό πάντοτε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την οποία μια ορθή επικοινωνιακή πολιτική αντί να προβάλλεται το αυστηρό και σκληρό πρόσωπο της αστυνομίας να αναδεικνύουμε το φίλο αστυνομικό και έμπιστο συνεργάτη.

Αυτό περιλαμβάνει τη μη συγκάλυψη γεγονότων έτσι ώστε να μην πλήττεται η αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Σώμα της Αστυνομίας.

Στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας παραμένει η συμφιλίωση με τον Πολίτη και η αναπτέρωση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Θέλουμε να προωθήσουμε τη συμμετοχή των απλών πολιτών στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο πρόληψης, υποστήριξης και προστασίας της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων μας (πρόγραμμα του «Παρατηρητή της Γειτονιάς»)

Βεβαίως δεν επιδιώκουμε να ωθήσουμε τους πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, ΟΥΤΕ να θέτουν τη σωματική ακεραιότητά τους σε κίνδυνο, αλλά, στόχος είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία των πολιτών με την αστυνομία και να ενδυναμώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει στην καθημερινότητα του.

Κυρίες και Κύριοι,

Η Πολιτεία και η Κοινωνία δεν μπορούν να μείνουν απραγείς στο φαινόμενο αύξησης της εγκληματικότητας στις μέρες μας. Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας.

Με αυτό το γνώμονα, η Κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά προσβλέπουμε στην επιτυχή ανάπτυξη της στενότερης συνεργασίας και ενεργότερης συμμετοχή των πολιτών.

Εύχομαι, το παράδειγμά σας, ως ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, να βρει απήχηση και σε άλλους συμπολίτες μας γιατί, ειδικά στις μέρες μας, τους έχει περισσότερη ανάγκη ο τόπος μας από ποτέ άλλοτε.

Κλείνοντας, σας απευθύνω ξανά τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη συμβολή σας στο έργο της πολιτείας και σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στην κοινωνία μας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Επιστροφή

© Copyright 2021, ionasnicolaou.eu, All Rights Reserved
Design & Development by Network Solutions LTD