Home ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης συζήτησε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για το θέμα της κάρτας φιλάθλου 

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Στην ανάγκη να υπάρξει μια διαφοροποίηση ώστε να διευκολύνει περισσότερο την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο και ταυτόχρονα, να διαφυλαχθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για την ασφάλεια, κατέληξαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλο.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νικολάου ανέφερε:


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την ευκαιρία που είχαμε να συζητήσουμε και να εξηγήσουμε σε βάθος το θέμα που σχετίζεται με την κάρτα φιλάθλου, την ανάγκη να υπάρξει μια διαφοροποίηση ώστε να διευκολύνει περισσότερο και την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο και ταυτόχρονα, να διαφυλαχθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για την ασφάλεια στα γήπεδα μας. Θέλω να επισημάνω ότι η πρωτοβουλία από πλευράς του κ. Σιζόπουλου έρχεται να προστεθεί και να βοηθήσει στην συζήτηση που έχει αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΚΟΠ, τον ΚΟΑ και τα Σωματεία μέσω της ΚΟΠ, ώστε να υπάρξει μια διαφοροποίηση γύρω από τις πρόνοιες της νομοθεσίας σχετικά με την κάρτα φιλάθλου. Ενημέρωσα τον κ. Σιζόπουλο για τις συναντήσεις και την ανταλλαγή απόψεων που έχουν γίνει. Η πρότασή του προστίθεται στην προσπάθεια να συντονιστούμε όλοι οι φορείς για να υπάρξει  κατάληξη και να υπάρχουν οι κατάλληλες διευκολύνσεις».


Περαιτέρω, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η συζήτηση με την ΚΟΠ προχωρά, ανταλλάχτηκαν απόψεις και έχει ετοιμαστεί προσχέδιο νομοσχεδίου στη βάση των αλλαγών που συζητήθηκαν και με τα Σωματεία. «Θα δίδεται η δυνατότητα να παρέχεται η loyalty card, να διατηρούν τα Σωματεία μητρώο, να υπάρχει μια διαλειτουργικότητα του όλου συστήματος, ώστε να διευκολύνεται από τη μια ο φίλαθλος να κατέχει αυτή την κάρτα για να μπει στο γήπεδο και από την άλλη να ασφάλεια μέσω αυτής της διαλειτουργικότητας», εξήγησε. Εκείνο που χρειάζεται, είναι να συζητήσουμε μαζί με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο κ. Σιζόπουλος για την οριστικοποίηση αυτής της προσπάθειας και την μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε στη συνέχεια για να μπορέσουμε να έχουμε την κατάληξη που πρέπει, συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς κατά πόσον βλέπει θετικά την αναστολή της λειτουργίας της κάρτας για ένα χρόνο, ο κ. Νικολάου απάντησε: «Η αναστολή δεν νομίζω να είναι η λύση και διερωτήθηκε γιατί να υπάρξει αναστολή και να μην υπάρξει λύση από τώρα. Η προσπάθεια μας είναι να βρούμε λύση και να συμβάλουμε στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν και την προσέλευση φιλάθλων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας. Εφόσον συμφωνούμε στο ζητούμενο γιατί να συζητούμε οτιδήποτε άλλο πέραν του να επιδιώξουμε να έχουμε το ζητούμενο από τώρα; Αυτή πρέπει να είναι η προσπάθεια μας αφού φαίνεται ότι έχουμε κοινούς στόχους και υπάρχει συναντίληψη στο τι θέλουμε να επιτύχουμε».


Σε ερώτηση κατά πόσον θεωρεί ότι η μειωμένη προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα οφείλεται αποκλειστικά στην κάρτα φιλάθλου, ο κ. Υπουργός είπε: «Δεν λέω ότι η κάρτα δεν συνέβαλε στη μείωση της προσέλευσης, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η κύρια αιτία. Πρέπει να δούμε τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την προσέλευση. Στο πρωτάθλημα φέτος, διεξάγονται 50 αγώνες λιγότεροι από εκείνους που έγιναν τα προηγούμενα δυο χρόνια γιατί οι ομάδες ήταν περισσότερες. Συνεπώς, υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια άρα λιγότερα εισιτήρια στο συνολικό αριθμό. Δεύτερον, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που συνέτειναν στη μείωση, που ήδη άρχισαν να διαφαίνονται. Η μείωση ξεκίνησε από το 2012-2013 σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, συγκρίνοντας το 2016-17 με το 2017-18 που εφαρμόστηκε η ταυτοποίηση για τα γήπεδα στα παιχνίδια εκτός έδρας, η μείωση ήταν περίπου 2000 εισιτήρια στο σύνολο. Και τότε δεν εφαρμοζόταν καν η κάρτα.


Σήμερα, προστίθεται και η δυνατότητα να παρακολουθεί κανείς μέσω τηλεοπτικών αναμεταδόσεων. Αλλά πρέπει να ψάξουμε και αλλού την αιτία, όπως στα γεγονότα που συνέβηκαν πρόσφατα με τις ομάδες της Β’ κατηγορίας και στα όσα λέγονται και αμφισβητούν γενικότερα τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους φιλάθλους».


Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος ευχαριστώντας τον κ. Νικολάου για την ενδιαφέρουσα συνάντηση και τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν αναφορικά με το θέμα της κάρτας φιλάθλου, ανέφερε ότι έγινε συνεννόηση ως προς το πώς προχωρά η όλη προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος. «Σκοπός μας, είναι να μπορέσουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στη συνέχιση της μείωσης της παραβατικότητας που υπάρχει εντός των γηπέδων και στη μετατροπή των γηπέδων σε χώρους φιλικούς προς τις οικογένειες και όλους τους φιλάθλους, ώστε να μπορεί το άθλημα να αναδεικνύεται και ταυτόχρονα να μην αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος», είπε. Η συνάντηση αυτή, επεσήμανε, θα δρομολογήσει κάποιες νέες διαδικασίες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι με τη θετική συνδρομή όλων θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. 

Επιστροφή

© Copyright 2024, ionasnicolaou.eu, All Rights Reserved
Design & Development by Network Solutions LTD