Home ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μαζί και ενωμένοι έχουμε αποδείξει ως Ελληνισμός ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλές και υψηλές εθνικές επιδιώξεις  

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Υπό το φως των σημερινών δεδομένων, συναισθανόμαστε την ανάγκη για συλλογικότητα και συλλειτουργία και την ανάγκη η νηφαλιότητα και το μέτρο να πρυτανεύσουν της δημαγωγίας και της κομματικής αντιπαράθεσης, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας, σήμερα, σε εκδήλωση του Εθνικού Συλλόγου «Ο Φάρος» Ακροπόλεως για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου.

Στον πανηγυρικό του λόγο ο κ. Νικολάου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η πατρίδα μας σήμερα, δεν είναι αυτή που οραματιστήκαμε. Δεν είναι αυτή για την οποία αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι αγωνιστές της λευτεριάς που σήμερα τιμούμε. Σαράντα πέντε σχεδόν χρόνια από την τουρκική εισβολή, η πατρίδα μας ακρωτηριασμένη και αιμάσσουσα, εξακολουθεί να κηδεύει τους νεκρούς της. 

Η συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης, επιβάλλεται σήμερα όπως μας βρει να εξορκίζουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να ξεριζώνουμε τα ζιζάνια της αντιπαράθεσης που μας κατατρέχουν σε κάθε κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Αρκετό φόρο αίματος έχει καταβάλει ο λαός μας στο όνομα του φανατισμού. Αρκετές χαμένες πατρίδες έχουμε θρηνήσει ως ελληνισμός, εξαιτίας της εσωτερικής διάσπασης και της πόλωσης. Η Αμμόχωστος, η Κερύνεια και η Μόρφου, ας μην επιτρέψουμε να προστεθούν σε αυτόν το κατάλογο.

Μαζί και ενωμένοι, έχουμε αποδείξει ως Ελληνισμός, ότι μπορούμε να επιτύχουμε και πολλές και υψηλές εθνικές επιδιώξεις. 

Ως προς την ανάγκη να διεκδικήσουμε τα δίκαια συμφέροντα του λαού μας, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση, προασπιζόμενοι τα νόμιμα και διεθνώς κατοχυρωμένα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Προωθώντας το ενεργειακό μας πρόγραμμα μέσω τριμερών συμφωνιών, ενδυναμώνουμε ταυτόχρονα τη γεωπολιτική μας δυναμική. Αναβαθμίζοντας τη στρατηγική μας υπόσταση σε διμερές επίπεδο, θωρακίζουμε ταυτόχρονα την κρατική μας οντότητα. Διευρύνουμε το διπλωματικό μας εκτόπισμα προς αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας. Αποδεικνύουμε ότι η χώρα μας δεν είναι ούτε πια μόνη, ούτε τόσο μικρή.

Παρονομαστής όμως όλων των ενεργειών μας, δεν αποτελεί τίποτε άλλο από το στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας. Οραματιζόμαστε την Κύπρο ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, σεβασμού και ελπίδας, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού μας και κυρίως της νέας γενιάς. 

Αυτή είναι η επιδίωξη μας και μόνο με αυτόν το τρόπο θα τιμήσουμε, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, τις θυσίες των ηρώων μας. Αυτός είναι σήμερα ο δικός μας αγώνας, η δική μας επανάσταση και η δική μας υπέρβαση. Αυτή που θα δικαιώσει όσους θυσιάστηκαν διαχρονικά για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος, έναντι στις απελθούσες και επερχόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου».  

Επιστροφή

© Copyright 2024, ionasnicolaou.eu, All Rights Reserved
Design & Development by Network Solutions LTD