Home ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας που βοήθησαν στο έργο της Αστυνομίας- Στα φωτεινά παραδείγματα ανθρωπιάς, εντιμότητας, αλληλεγγύης & δικαιοσύνης 

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Με ιδιαίτερη χαρά παρίσταμαι στη σημερινή βράβευση, κατά την οποία τιμούμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς τη βοήθειά τους στο έργο της Αστυνομίας κατά το 2017, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Με κινητήριο δύναμη την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια και την ανθρώπινη αλληλεγγύη διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο έργο της πολιτείας για την επίτευξη της ασφάλειας, αναπτύσσοντας στενή συνεργασία με την Αστυνομία. Χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, οι συμπολίτες μας, οι οποίοι βραβεύονται σήμερα, μας έδωσαν μαθήματα προσφοράς και αποτελούν υπόδειγμα για την προαγωγή των αξιών της εντιμότητας, του εθελοντισμού και της δικαιοσύνης στον τόπο μας.  Είτε, μέσω της διάσωσης συνανθρώπων μας που βρίσκονταν σε κίνδυνο, είτε βοηθώντας στην ανεύρεση ελλειπόντων προσώπων, είτε μέσω της παροχής καθοριστικών πληροφοριών για την εξιχνίαση εγκλημάτων,  ή και απλώς της παράδοσης ενός πορτοφολιού που βρήκαν στην Αστυνομία, μάς δίδαξαν τι σημαίνει στην πράξη το να ενδιαφέρεσαι και να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο.

Εκλεκτοί και τιμώμενοι συνεργάτες μας,

Η βράβευσή σας αποτελεί μια ηθική αμοιβή και για τον κάθε έντιμο πολίτη αλλά, ταυτόχρονα, είναι και έκφραση της ικανοποίησης εκ μέρους της Πολιτείας για τη συνεισφορά σας στη ζωή του τόπου. Σας συγχαίρω εκ μέρους της Πολιτείας γιατί αποτελείτε φωτεινά παραδείγματα και υποδείγματα συνανθρώπων μας για την συνέχιση της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, και της δικαιοσύνης.

Κάθε έκφραση εθελοντισμού προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στο έργο της πολιτείας και ιδιαίτερα της αστυνομίας.

Η συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον πολίτη είναι ουσιαστικό στοιχείο για αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας. Γι αυτό και η Κυβέρνηση έχει προωθήσει και στηρίξει μια σειρά από δράσεις και μέτρα, τα οποία έχουν ενισχύσει και συνεχίζουν να ενδυναμώνουν το αίσθημα της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής, όπως είναι η ανάπτυξη της στενής συνεργασίας και η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία, μέσα από την εφαρμογή του νέου μοντέλου Κοινοτικής Αστυνόμευσης, το οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα μας έχει επιφέρει.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πετυχημένης συνεργασίας με τον πολίτη, με στρατηγικό στόχο την συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον πολίτη, έχει αναπτυχθεί μια πολυδιάστατη δράση στο συνολικό έργο της Αστυνομίας, όπως είναι: η αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας δίπλα στο πολίτη - των πεζών και μηχανοκίνητων περιπολιών - η αυξημένη παρουσία των αστυνομικών ποδηλατών και τροχονόμων στους αστικούς δρόμους, η κατοχύρωση της εθελοντικής εμπλοκής του πολίτη με την εφαρμογή του θεσμού Παρατηρητή της Γειτονιάς, του Εθελοντή Πυροσβέστη και του Παρατηρητή της Πράσινης Γραμμής. Επιπρόσθετα, το κοινό ενημερώνεται άμεσα μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, ώστε να μπορεί να λαμβάνει μέτρα για θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας του.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για εκσυγχρονισμό, που έχουμε θέσει σε πλήρη εφαρμογή, έχει αποφέρει καρπούς και συνάμα έχει καταφέρει να αποκαταστήσει τη σχέση αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης με τον κάθε πολίτη, ο οποίος αισθάνεται πλέον πιο ασφαλής, εφόσον δύναται να έχει άμεση, έγκαιρη και έγκυρη ανταπόκριση στα αιτήματά του από όλα τα μέλη ενός ανθρωποκεντρικού σώματος.

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία της Αστυνομίας με όλους τους εθελοντές πολίτες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης στρατηγικής σε θέματα δημόσιας ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την Αστυνομία ώστε να καθίσταται πλουσιότερη σε ικανότητες και σε επιχειρησιακή αξία, με τα μέλη της οποίας να κερδίζουν καθημερινά το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του κοινού, μέσα από τον επαγγελματισμό και τη σκληρή τους δουλειά, πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε όσους δεν σέβονται τις αρχές αυτές.

Το έργο όμως της Αστυνομίας, δεν θα είχε την αποτελεσματικότητα που έχει σήμερα, εάν δεν είχε την καθημερινή στήριξη και συνεργασία με τον κάθε πολίτη.

Με αυτό το γνώμονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσωπικά ως Υπουργός, σας ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα ανταπόκριση σας και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη μιας ακόμη πιο στενής συνεργασίας και ενεργότερης συμμετοχής των πολιτών.

Εύχομαι, το παράδειγμά σας, ως ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, να βρει απήχηση και σε άλλους συμπολίτες μας γιατί, ειδικά στις μέρες μας, τους έχει περισσότερη ανάγκη ο τόπος μας από ποτέ άλλοτε.

Κλείνοντας, σας απευθύνω ξανά τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας στην κοινωνία μας.

Επιστροφή

© Copyright 2019, ionasnicolaou.eu, All Rights Reserved
Design & Development by Network Solutions LTD